Kaçak moloz dökme cezası, bazı kriterlere göre 15.000 TL'yi buluyor. Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar, Çevre İl Müdürlükleri Aracılığıyla sonuçlandırılıyor ve moloz dökme cezası uygulanıyor.Mar 20, 2021

Çöpe moloz atmak yasak mı?

Molozların, belediyeler tarafından temin edilen çöğ konteynerlerine atılması yasaktır. Moloz atımı, işinde uzman kişiler tarafından özel yöntemle yapılmalıdır. … Çöpe moloz atmanın cezası ağırdır.

Hafriyat dökme cezası ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin lira ceza verecek.

Çıkan inşaat atıkları nereye gidiyor?

Yetkili moloz toplama ve dökme firmalarını arayarak kapınızdaki veya dairenizin içindeki moloz atıklarını toplatabilir ve çok uygun fiyatlarla moloz döküm sahalarına döktürebilirsiniz.

Moloz ne işe yarar?

Molozlar sıkışmayan ve sert malzemelerdir. Arkadan yüklemeli çöp kasaları, atığı arka silindirik kazan içinde sıkıştırır ve yukarı doğru çeker.

Hafriyat nereye atılır?

Hafriyat toprağı ile inşaat/yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi veya kuruluşlar mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyeye, dışında ise mahallin en büyük mülki amirine başvurarak “Hafriyat Toprağı, İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi” almakla yükümlüdürler.

İnşaat molozu nedir?

Mermer ocaklarında blok üretiminin yanı sıra, jeolojik kusurlardan ve üretim hatalarından dolayı üretilen daha küçük boyutlu ve geometrik bir şekle sahip olmayan parçalara da moloz adı verilir. Kelime anlamı Toprak ve kireçle karışık taş kırıntıları, yapı döküntüsü, inşaat atığıdır.

İnşaat hafriyat nereye dökülür?

Hafriyat toprağı ile inşaat/yıkıntı atıklarının, üretici ve taşıyanları tarafından belediyelerin veya mahallin en büyük mülki amirinin gösterdiği ve izin verdiği geri kazanım ve depolama tesisleri dışında denizlere, göllere, akarsulara veya herhangi bir yere dökülmesi ve dolgu yapılması yasaktır.